Om våra byxblöjor!

Vår produktfilosofi är att kunna erbjuda riktigt bra blöjor. Med hjälp av vår egen erfarenhet samt forskning och studier har vi funnit viktiga grundstenar för utvecklingen av kvalitén. Vi är stolta över vår färdiga produkt och presenterar byxblöjor vars kvalité lever upp till hög standard.

 

 

Introduktion

Våra byxblöjor är noga utvecklad och utformad med hänsyn tagen till ditt barns motoriska utveckling. Det skall vara lätt att lära sig gå vare sig med eller utan blöja. Byxblöjorna har hög uppsugningsförmåga samtidigt som de är tunna, mjuka och flexibla för att främja alla små framsteg ditt barn tar.

 

Byxblöjorna är till skillnad från våra andra blöjor utrustad med våtindikator som gör det möjligt för dig som förälder att lättare se när det är dags för en ny blöja. Blöjan har läckagebarriärer runtom benen och består upptill av små elastiska band som smiter åt runt mage och rygg utan att sitta åt för hårt och göra avtryck på ditt barns hud. Sidorna på blöjorna är också konstruerade så att du som förälder lätt kan riva upp blöjan vid blöjbyten. Våra byxblöjor är även utrustade med en liten tejp baktill som har som funktion att göra det lätt för dig som förälder att enkelt försluta blöjan innan den slängs. Precis som våra andra blöjor så innehåller våra byxblöjor inga kemikalier och är utom parfym och lotion. 

 

 

Närmare produktinformation & uppbyggnad

Byxblöjan är en engångsblöja som består av ett antal skikt. Närmast barnets rumpa finns ett mjukt skikt som andas. Under detta kommer sedan ett skikt som fördelar vätskan. Båda skikten är gjorda av polypropenplast eller sk. non-wowen. Själva kärnan i blöjan är uppbyggd av cellulosa och flera lager av ett uppsugningsmaterial som kallas SAP (super absorberande polymer). SAP främjar snabb uppsugningsförmåga. Våra byxblöjor innehåller flera lager av detta material tillsammans med den mjuka ytan av cellulosa, som varvats om varandra.

 

SAP kan i torrt skede liknas som små korn som kan suga upp 25-100 gånger sin egen vikt. När urinen når SAP-ytan som är gjord av polyakrylat bildas små molekyler som binder vätskan och massan som då bildas kan liknas som gelé. Det är detta som gör att urinen stannar kvar i kärnan av blöjan och håller den torr närmast rumpan, så barnets känsliga hud skyddas och bevaras. För att undvika läckage längs benen är byxblöjan utrustad med sk. gards eller läckagebarriärer runtom vardera ben. Dessa är elastiska, vilket främjar rörelse och komfort.

 

Byxblöjornas överdel är ett mjukt hölje som består av många små elastiska band. Dessa elastiska band är till för att skapa bästa passform runt mage och rygg utan att sitta åt för hårt. De anpassar sig efter ditt barns kroppsform samtidigt som det mjuka lagret undviker att lämna avtryck på ditt barns känsliga hud.

Baktill på blöjan finns en tejpbit. Denna tejpbit är till för att lätt kunna försluta blöjan innan den slängs, men kan även användas som riktmärke om man har svårt att urskilja fram- och baksida på blöjan. Tejpen sitter alltid på baksidan av blöjan.

 

Byxblöjorna är till skillnad från våra andra blöjor utrustad med våtindikator. Våtindikatorn sitter på utsidan av blöjans mitt och löper längs med blöjans underdel. Den består av tre streck som är gula till färgen vid ett torrt skede. När urinen når indikatorn blir strecken blå och när blöjan anses vara full är våtindikatorn klarblå från framsida till baksida.

 

Byxblöjans konstruktion gör att sidorna lätt kan rivas upp för att underlätta blöjbyten. Den kan även lätt dras på och av upprepade gånger utan att förlora sin elasticitet. 

 

Till våra blöjor

 

 

 

 

Rätt storlek på blöjor

Vi erbjuder 3 olika storlekar på byxblöjorna, dvs. M-XL. Rätt storlek väljer du som med andra blöjor, beroende på ditt barns vikt.

 
Storlek XS S M L XL
Byxblöjor     7 - 12 Kg 10 - 17 Kg 14 -30 kg
Antal blöjor per förpackning     36 36 36
Vanliga blöjor 0-3 Kg 3 - 6 Kg 6 - 9 Kg 9 - 12 Kg 12 Kg+
Antal blöjor per förpackning 46 46 42 36 30
 
 

 

 

 

 

Cart Din varukorg är tom!