Om våra blöjor

Vår produktfilosofi är att kunna erbjuda riktigt bra blöjor. Med hjälp av vår egen erfarenhet samt
forskning och studier har vi funnit viktiga grundstenar för utvecklingen av kvalitén. Vi är stolta över
vår färdiga produkt och presenterar en blöja vars kvalité lever upp till hög standard.
 
 

Introduktion

Vi erbjuder blöjor som passar alla barn oavsett ålder, kön och kroppsform. Blöjan är mjuk, tunn och främjer barnets rörlighet. Vidare är den utvecklad för att klara av stora mängder urin, detta för att möjliggöra användning dag som natt. Blöjan är utrustad med barriärer vid sidorna för att undvika läckage längs benen. Den har vidare ett yttre ytskikt som är mjukt och baktill hög, mjuk kant som är elastisk för bästa komfort.
 
Blöjan är allergisäker och innehåller inga substanser eller andra kemikalier som kan irritera barnets hud, därtill hör även att blöjan är utom lotion och parfym. För föräldrar är vår blöja lätt att hantera, våra fästen vid sidan är återförslutningsbara och elastiska, viket möjliggör att det går lätt att vika ihop och stänga blöjan innan den slängs. Sist men inte minst så är vår blöja prisvärd, då den alltid ligger under priset för samma kvalitetsblöjor som säljes i din butik.
 
 

Närmare produktinformation & uppbyggnad

Vår blöja är en engångsblöja som består av ett antal skikt. Närmast barnets rumpa finns ett mjukt, tygliknande skikt som andas. Under detta kommer sedan ett skikt som fördelar vätskan. Båda skikten är gjorda av polypropenplast eller s.k. non-wowen. Själva kärnan i blöjan är uppbyggd av cellulosa och flera lager av ett uppsugningsmaterial som kallas SAP (super absorberande polymer). Detta finns också bland de marknadsledande blöjtillverkarna och främjar snabb uppsugningförmåga. Vår blöja innehåller flera lager av detta material tillsammans med den mjuka ytan av cellulosa, som varvats om varandra.
 
SAP kan i torrt skede liknas som små korn som kan suga upp 25- 100 gånger sin egen vikt. När urinen når SAP- ytan som är gjord av polyakrylat bildas små molekyler som binder vätskan och massan som då bildas kan liknas som gelé. Det är detta som gör att urinen stannar kvar i kärnan av blöjan och håller den torr närmast rumpan, så att barnets känsliga hud skyddas och bevaras. För att också undvika läckage längs benen är blöjan utrustad med s.k. gards, runt vardera ben. Dessa är elastiska, vilket främjar rörelse och komfort.
 
Blöjans baksida har ett mjukt täcke gjort av polyetenplast som är vattentätt och andas. Utanför detta har vi ett tygliknande material s.k. Non-wowen eller polypropen. Centrerat mot ryggen har blöjan en extra mjuk kant som dels är hög och även elastisk. Detta för att främja komfort, passform och hud.
 
Tejpremsorna vid sidorna som man sluter blöjan med är elastiska och består av plast, klister och gummi. Elasticiteten i tejpremsorna möjliggör dels justerbarhet för bästa komfort och passform, men också att hanterbarheten blir lättare, då blöjan lätt kan förslutas och kastas. Blöjtejpen som sitter centrerat på blöjans framtida som man fäster tejpremsorna på är gjord av polypropen. Funktionen mellan blöjtejpen och tejpremsorna är att det skall lätt kunna vara återförslutningsbara, dvs. att det fungerar att stänga och öppna blöjan mer än en gång. Vilket är möjligt med vår blöjkonstruktion.
 
 
Till våra blöjor
 

 

Rätt storlek på blöjor

Vi erbjuder 5 olika storlekar på blöjan, dvs. XS-XL. Rätt storlek väljer du som med andra blöjor, beroende på ditt barns vikt.
 
Storlek XS S M L XL
Vanlig blöjor 0 - 3 Kg 3 - 6 Kg 6 - 9 Kg 9 - 12 Kg 12 - 22 kg
Antal blöjor per förpackning 46 46 42 36 30
Byxblöjor     6 - 9 Kg 9 - 12 Kg 13 Kg +
Antal blöjor per förpackning     36 36 36
 
 
 
 

 

 

Nedan finner du bild på hur våra blöjor är uppbygda och utvecklade, med hjälp av texten ovan.

 

 

Fakta om våra blöjor
Cart Din varukorg är tom!