Barnmat - Stressig vardag

Att göra egen barnmat är roligt men tidskrävande, som nybliven förälder är det inte alltid lätt att få ihop allt. Köp barnmat hos oss istället, handla barnmat och få det levererat direkt hem till dörren över hela Sverige. Bara det bästa är gott nog för de små krypen. Hos oss hittar du välsmakande barnvänlig barnmat som passar barn i alla åldrar. När du handlar barnmat hos oss så får du alltid barnmat med näringsrika livsmedel som har en bra balans mellan kolhydrater, fett och protein från de ledande varumärkena ute på marknaden såsom Semper, Nestlé, Hipp & Ella´s Kitchen.
 

 

Barnmat - Amning

Den första tiden efter barnet är fött så är det amningen och bröstmjölken som fungerar som barnmat. Någon annan barnmat behöver man inte fundera på så vidare ditt barn går upp fint i vikt och mår bra. Bröstmjölken innehåller allt som ditt barn behöver i början, Idag rekommenderas amning i minst 6 månader. Det är först efter 6 månader som bröstmjölken behöver kompletteras med tillskott av övrig barnmat.

 

Barnmat - Smakportioner

Smakportioner av barnmat introduceras succesivt till barnet, nya smaker och konsistenser är nya intryck som de små liven älskar. Från 6 månaders ålder går det nämligen bra att börja med smakportioner i form av puréer, gröt eller välling, smakportioner kan man varva tillsammans med amningen. Det är viktigt att börja med små smakportioner såsom en tesked eller liknande, så barnet får vänja sig vid den nya smaken och konsistensen. Tids nog kan man börja med smakportioner på grönsaker, rotfrukter, fisk, kyckling, kött, ägg & frukt.  Men tänk på att barnmaten måste vara väldigt finfördelad i början för att underlätta barnets matsmältning till en början
 
 

 

Barnmat - Välling och gröt

Efter amningsperioden så kan man prova på välling och gröt, växla gärna mellan dessa för att barnet ska få uppleva olika smaker och konsistenser. Detta är också ett utmärkt mellanmål eller en stadig kvällsmat  innan läggdags. Ett bra alternativ med livsmedel som innehåller mjölk är att prova mjölkfri gröt och mjölkfri välling som alternativ eller komplement till barnmaten. Nu för tiden finns det många olika sorters välling och gröt, dessa är berikade med vitaminer och järn för att främja barnens bästa.
 
Barnen växer snabbt och behöver mer barnmat, välling och gröt kan ges allt oftare för att komplettera upp måltiderna. Fruktdesserter, smoothies och olka pruktpureer är något som är väldigt uppskattat hos dom små. Ella´s kitchen tillverkar barnmat med enkla naturliga och nyttiga ingredienser som är fyllda med godsmak, färg och form.
 
 
 
Till vår barnmat
Cart Din varukorg är tom!